Over Medische Qi Gong

Medische Qi Gong


Medische Qi Gong is  een combinatie van ademhaling, beweging en bewustzijn en het creëren van een toestand waarin geest en lichaam op elkaar raken afgestemd. Door het zelf leren toepassen van een holistische visie op het menselijk functioneren leren beoefenaars hun lichaam, het denken en emoties anders te benaderen. Het bezit bewegingsoefeningen die zowel zittend als staand uitgevoerd kunnen worden. Met de nodige aandacht voor deelnemers hun fysieke klachten worden de oefeningen aangepast aan de mogelijkheden van hun lichaam.

 

Het beoefenen brengt ons terug naar een toestand van evenwicht en leert ons hoe onze persoonlijke yinyang balans op een dieper niveau in elkaar zit. Het laat ons datgene ervaren wat ons mentaal en fysiek uit balans brengt en hoe we ons sneller kunnen herstellen. Het lichaam en het immuunsysteem worden aangesterkt waardoor prikkels van buitenaf ons minder gaan raken. Fysieke klachten verminderen of verdwijnen en er ontstaat meer mentale rust en ruimte. 


Het beoefenen scherpt onze gewaarwording in het huidig moment en het objectief en liefdevoller kijken naar ons eigen functioren en het leven. Het laat ons onze eigen fysieke wijsheid ontdekken en draagt bij aan onze zelfzorg en hoe we in het dagdagelijks leven beter kunnen gaan functioneren en anticiperen op datgene wat op ons afkomt.


Waar komt deze bewegingsvorm vandaan?


ZelfZijn is de Belgische tak van Thai Qi Holistics. Dit internationaal centrum gelegen in het noorden van Thailand biedt zowel patiëntendiensten als educatieve activiteiten aan. In dit centrum beoefenen aanwezigen dagelijks samen Qi Gong. Dit gebeurd onder toegewijde begeleiding van Ajahn Toh, meester in Qi Gong en hoog aangesproken dokter binnen de Thaïse boeddhische gemeenschap.


Het TQH-systeem onderscheidt zich door zijn visie en gedetailleerde aanpak waarbij zowel eeuwenoude geneeskundige kennis als lokale Boeddhistische waarden worden doorgegeven. Deelnemers leren een holistische benadering van het menselijk functioneren, waarbij de gewoontepatronen in zowel het fysieke als mentale lichaam aan het licht worden gebracht. De beoefening helpt ons bij het hervinden van balans en in het ontleden van lichamelijke klachten en hun diepere oorzaken.

ZelfZijn werkt internationaal samen met Thai Qi Holistics en Institut de Qi Gong et Dhamma appliqué, opgericht door Sachie Croizé Tsuyuki, senior lesgever en mede-oprichter van Thai Qi Holistics.


Studenten die naar een dieper begrijpen van hun conditie wensen te evolueren kunnen mee komen oefenen in het centrum van Thai Qi Holistics en Institut de Qi Gong et Dhamma appliqué. Laurence, oprichter van ZelfZijn, reist op regelmatige basis naar Chiang Mai en Bretagne en zal jou begeleiden op je reis. Lesdata, transport, logement en betaling worden op voorhand geregeld zodat jij eenmaal daar je volledig kan focussen op jouw eigen proces.

Voor meer informatie : Laurence@zelfzijn.be.


© 2019 ZelfZijn in Beweging - Laurence@zelfzijn.be