Qi Gong


Qi Gong  is een eeuwenoude bewegingsvorm die net als acupunctuur, tai chi, acupressuur en kung fu geworteld ligt in de traditionele Chinese geneeskunde. 


Er bestaan verschillende strekkingen binnen Qi Gong. Eén van deze strekkingen is 'Medical Qi Gong', wat in het Nederlands vertaalt wordt naar 'Medische Qi Gong' of 'Gezondheid Qi Gong'. Ook deze kunnen we terug onderverdelen. Iedere school of leraar heeft zijn eigen vorm van oefeningen en benadering van de filosofie achter de oefeningen. 


Laurence schoolde zich in Thailand bij het centrum Thai Qi Holistics waar Ajahn Toh zijn kennis en kunde deelt met zowel studenten als patiënten.

Medische Qi Gong


Medische Qi Gong is  een combinatie van ademhaling, beweging en bewustzijn en het creëren van een toestand waarin geest en lichaam op elkaar raken afgestemd. Door het zelf leren toepassen van een holistische visie leren beoefenaars hun lichaam, het denken en emoties anders te benaderen. Het zijn bewegingsoefeningen die zowel zittend als staand uitgevoerd kunnen worden. Met de nodige aandacht voor deelnemers hun fysieke klachten worden de oefeningen aangepast aan de mogelijkheden van hun lichaam.

 

Het beoefenen brengt ons terug naar een toestand van evenwicht en leert ons hoe onze persoonlijke balans op een dieper niveau in elkaar zit. Het laat ons datgene ervaren wat ons mentaal en fysiek uit balans brengt en hoe we ons sneller kunnen herstellen. Het lichaam en het immuunsysteem worden aangesterkt waardoor prikkels van buitenaf ons minder gaan raken. Fysieke klachten verminderen of verdwijnen en er ontstaat meer mentale rust en ruimte. 


Het beoefenen scherpt onze gewaarwording in het huidig moment en het objectief en liefdevoller kijken naar ons eigen functioren en het leven. Het laat ons onze eigen fysieke wijsheid ontdekken en draagt bij aan onze zelfzorg en hoe we in het dagdagelijks leven beter kunnen gaan functioneren en anticiperen op datgene wat op ons afkomt.


Door een gedetailleerde aanpak ondervinden beoefenaars verlichting en genezing van hun chronische klachten. 


  • Chronische spier- en gewrichtspijn of trauma
  • Problemen met de fysieke houding
  • Evenwichtsproblemen en/of beperking van mobiliteit
  • Problemen met de bloedsomloop of het zenuwstelsel
  • Problemen met het spijsverteringsstelsel
  • Slaapproblemen
  • Vrouwen gezondheid
  • Een laag energiepeil
  • Stress managment, spanningen of de ongemakken van een burn-out
  • etc. 

Laat je inspireren door Qi Gong 


Voor wie?

Iedereen kan met haar/zijn fysieke klachten Medische Qi Gong beoefenen. Ook mensen met mobiliteitsproblemen zijn welkom. De oefeningen zijn heel toegankelijk en kunnen zowel staand als zittend uitgevoerd worden.


Hoe ziet een les of kennismakingsessie er uit?

We beginnen steeds met enkele basisbewegingen en afhankelijk van wat er op dat moment primeert gaan we dieper in op een beweging of onderwerp. Er worden handvaten voor het dagelijkse leven aangereikt en is er ruimte voor vragen en momenten van zelfreflectie. Persoonlijke zelfzorg, zelfontwikkeling en het begeleiden van mensen in het zoeken naar hun antwoorden op grotere universele vragen, daar gaat en staat ZelfZijn voor.


© 2019 ZelfZijn in Beweging - Laurence@zelfzijn.be