Qi Gong

Qi Gong


Qi Gong  is een eeuwenoude bewegingsvorm die de mens vanuit zijn totaliteit benadert en nog steeds actueel van toepassing is. Deze ligt net als acupunctuur, tai chi, acupressuur en kung fu geworteld in traditionele Chinese  kennis. 


Er bestaan verschillende strekkingen binnen Qi Gong. Eén van deze strekkingen is 'Medical Qi Gong', wat in het Nederlands vertaalt wordt naar 'Medische Qi Gong' of 'Gezondheid Qi Gong'. Ook deze kunnen we terug onderverdelen. Iedere school of leraar heeft zijn eigen vorm van oefeningen en zijn eigen benadering van de filosofie achter de oefeningen. 


Laurence Carlier, oprichter van ZelfZijn in Beweging, schoolde zich in Thailand bij het centrum Thai Qi Holistics waar Ajahn Toh zijn kennis en kunde deelt met zowel studenten als patiënten.


Lees meer over Medische Qi Gong en Thai Qi Holistics.


Door een gedetailleerde aanpak ondervinden Medische Qi Gong beoefenaars verlichting en genezing van hun chronische klachten. 


  • Chronische spier- en gewrichtspijn of trauma
  • Problemen met de fysieke houding
  • Evenwichtsproblemen en/of beperking van mobiliteit
  • Problemen met de bloedsomloop of het zenuwstelsel
  • Problemen met het spijsverteringsstelsel
  • Slaapproblemen
  • Vrouwen gezondheid
  • Een laag energiepeil
  • Stress managment, spanningen of de ongemakken van een burn-out
  • etc. 

Getuigenis Els.

"Bijzonder bedankt voor het voorbije jaar! Blij dat ik toen de moed verzameld heb om toe te geven dat ik wel wat hulp kon gebruiken en deze te durven vragen."


Getuigenis Annemie, kinesiste, volgt les sinds 2017.

 “Wat begon als een lessenreeks, lijkt nu uit te draaien op een thuiskomen. Ik ervaar een proces waarbij mijn houding en wandelen meer in evenwicht zijn en ik zekerder, sterker en steviger op de grond sta. Door de Qi Gong bewegingen kan ik zowel op het werk als in het dagdagelijkse leven ook meer mildheid voor mezelf en mijn omgeving integreren. Qi Gong vergt een lichte vorm van focus en aandacht wat me mentaal dan weer uitdaging en voldoening geeft. Iedere les blijft als een springplank naar meer voelen.”


Getuigenis Mariska.

" In 2016 ben ik in aanraking gekomen met Qi Gong. Qi Gong betekend voor mij een moment nemen voor jezelf in de grootste zin van het woord. Het heeft mij de “tools” gegeven om dagelijks de spanningsmomenten te herkennen en deze weg te nemen. Niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk. Tijdens de Qi Gong lessen heb ik mezelf op een andere manier leren kennen en sta daardoor sterker in het dagelijkse leven. De bewegingen en oefeningen doe je met volledige aandacht, maar neem je mee in de rest van je leven. Door Qi Gong voel ik me fysiek en mentaal sterker, gezonder en gelukkiger."

Getuigenis Heidelien.

"Qi gong is voor mij meer dan alleen wat relaxatie. Het gaat dieper en het is blijvend... Het brengt mij dichter bij mijn kern.

Oude gewoontepatronen komen naar boven en ik word op een zachte manier geconfronteerd met mijn fysieke lichaam: mijn lichaamshouding, de manier waarop ik beweeg, de plaatsen ik spanningen vasthoud, de pijntjes die af en toe of zelfs langdurig sluimerend aanwezig zijn in mijn lichaam,...
Door mijn lichaam grondig te verkennen, maakt Qi gong ook emotioneel wat los. Het verlegt de focus van mijn denkende hoofd naar mijn voelend hart en de andere lichaamsdelen. Qi gong maakt me sterker, mentaal en fysiek weerbaarder. De paniekerende, rationele stresskip in mij transformeert geleidelijk aan naar een vrolijke, relativerende, rustige, zachte vrouw. Laurence heeft professionele doch een persoonlijke aanpak. Ze is gepassioneerd door Qi gong en wil oprecht mensen begeleiden in hun genezingsproces."


Laat je inspireren door Qi Gong

- beweging - ademhaling - bewustzijn -


Voor wie?

Iedereen is met haar/zijn fysieke klachten welkom. Ook mensen met mobiliteitsproblemen zijn welkom. De oefeningen zijn heel toegankelijk en kunnen zowel staand als zittend uitgevoerd worden.

Hoe ziet een les er uit?

We beginnen steeds met enkele basisbewegingen en afhankelijk van wat er op dat moment primeert gaan we dieper in op een beweging of onderwerp. Hiernaast worden er handvaten voor het dagdagelijkse leven aangereikt en is er ruimte voor vragen en momenten van zelfreflectie. Persoonlijke zelfzorg, zelfontwikkeling en het begeleiden van mensen in het zoeken naar hun antwoorden op grotere universele vragen, daar gaat en staat ZelfZijn voor.


Aanbod


Groepslessen, reeksen en workshops


Privé-les


Qi Gong aan huis


Stap in een langdurig traject


Lees meer over het aanbod© 2019 ZelfZijn in Beweging - Laurence@zelfzijn.be