Medische Qi Gong

ZeLFZijN

iN BeWeGiNG

ZelfZijn gaat verder dan enkel bewegen voor de gezondheid.

Medische Qi Gong is een eeuwenoude Chinese bewegingsvorm die de mens vanuit zijn totaliteit benadert en nog steeds actueel van toepassing is.

 

ZelfZijn in Beweging is een Europese tak Thai Qi Holistics. Dit internationaal centrum gelegen in het noorden van Thailand biedt zowel patiëntendiensten als educatieve activiteiten aan. Het onderscheidt zich door zijn visie en gedetailleerde aanpak in beweging en ademhaling waarbij zowel eeuwenoude geneeskundige kennis als locale Boeddhistische waarden worden doorgegeven.

 

Onder toegewijde begeleiding bieden we een holistische benadering aan, waarbij de gewoontepatronen in zowel het fysieke als mentale lichaam aan het licht worden gebracht. De beoefening helpt je bij het hervinden van balans en in het ontleden van jouw lichamelijke klachten en hun diepere oorzaken.

1

In onze lessen is iedereen met zijn of haar fysieke klachten welkom.

We beginnen steeds met enkele basisbewegingen en afhankelijk van wat er op dat moment primeert gaan we dieper in op een beweging of onderwerp. De bewegingen hebben een grote diepgang en worden door gerichte bijsturingen steeds aan jouw persoonlijke conditie aangepast. Hiernaast worden er ook handvaten voor het dagdagelijkse leven aangereikt en is er ruimte voor vragen en momenten van zelfreflectie. Persoonlijke zelfontwikkeling en het begeleiden van mensen in het zoeken naar hun antwoorden op grotere universele vragen, daar gaat en staat ZelfZijn voor.

 

Laurence is oprichter van ZelfZijn in Beweging. Zij werkte gedurende 12 jaar in de gezondheidszorg in zowel binnen- als buitenland. Een beginnende burn-out bracht haar in 2015 in contact met Thai Qi Holistics. Na een stevige basis kreeg zij de kans om les te geven aan volwassenen, senioren en mensen met de ziekte ALS. Het zien van hun fysieke veranderingen en persoonlijke groei motiveerde haar om in België en Nederland van start te gaan met les geven en deze visie aan mensen door te geven.

 

Laurence Carlier

Bachelor in Verpleegkunde.

Lesgever in de bewegingstherapie

Medische Qi Gong volgens het TQH-systeem.

Lesgever valpreventie en beweging.

Vormingswerker oa KVLV.

 

 

Zelfkennis en zelfzorg zijn de sleutels naar gezond ouder worden.

 

© 2018 ZeLFZijN