Waar we voor staan

ZelfZijn

in beweging

ZelfZijn gaat verder dan enkel bewegen voor de gezondheid.

Medische Qi Gong is een eeuwenoude Chinese bewegingsvorm die de mens vanuit zijn totaliteit benadert en nog steeds actueel van toepassing is.

 

Het Qi Gong systeem van Thai Qi Holistics vormt een geheel in zijn leer en werd van generatie op generatie doorgegeven. Het onderscheidt zich door zijn visie en gedetailleerde aanpak in beweging en ademhaling. Mensen worden in hun eigen persoonlijke lichaamsbouw begeleid en de oefeningen en de overgedragen kennis worden aangepast aan ieders conditie.

 

ZeLFZijN werkt in nauw contact met Thai Qi Holistics. Dit internationale centrum bevindt zich in het noorden van Thailand. Onder toegewijde begeleiding van Ajarn Toh in zowel de patiëntendiensten als de educatieve activiteiten, biedt het centrum een holistische benadering in de behandeling van klachten en vragen rond het fysieke en mentale lichaam die voorbij het terrein van de reguliere geneeskunde gaan.

 

Studenten en patiënten van alle leeftijden oefenen er samen en delen kennis en ervaringen. Dit geeft een levendige en leerrijke dynamiek want jonge mensen leren van senioren en op hun beurt voelen zij zich gemotiveerd door de vriendschap van de jongere generaties. Zij ondersteunen elkaar in hun genezingsproces en persoonlijke ontwikkeling.

 

foto's gemaakt door Laurence Carlier - Thai Qi Holistics

Hoe ziet een les er uit?

 

Ieder persoon heeft zijn eigen fysieke conditie met zijn mogelijkheden en beperkingen. Zo zijn er mensen met bewegingsklachten en fysieke pijnen, mensen met hyperflexibiliteit, mensen met stijfheid in de gewrichten of gespannen spieren, mensen met enkel af en toe een klachtje, ...

 

5

In onze lessen is iedereen welkom.

Er is een verscheidenheid aan oefeningen die aan jouw conditie worden aanpassen. Het zijn eenvoudige bewegingen met een grote diepgang, waarin je gericht in wordt begeleid. Een les is voorzien van uitleg over de bewegingen en de Oosterse visie op het menselijke lichaam. We geven de ruimte aan vragen, persoonlijke zelfontwikkeling en begeleiden mensen in het zoeken naar hun antwoorden op grotere universele vragen.

Getuigenis van Laurence, oprichter van ZelfZijn.

 

Ik stelde tijdens mijn 15 jarige loopbaan als verpleegkundige en persoonlijke leven vast dat mensen uit alle lagen van onze bevolking het in onze maatschappij steeds moeilijker vinden hun balans te vinden. Stress, depressie en burn-out en vele fysieke aandoeningen zijn hiervan het gevolg.

 

Dit kan anders.

 

Begin 2015 reisde ik tijdens een burn-out naar Thailand. Daar kwam ik in contact met het herstel en educatie centrum Thai Qi Holistics. Door het dagelijkse beoefenen van de Medische Qi Gong oefeningen leerde ik mijn burn-out symptomen herkennen. Na 4 maanden voelde mijn energieniveau terug als normaal aan.

 

Het voelen van deze resultaten liet me besluiten verder te studeren tot instructeur. Ik dook dieper in mijn eigen fysieke ongemakken en evenwichtsproblemen en ik leerde ook de problemen van anderen te begrijpen. In de lessen wordt naast de Chinese elementenleer ook de Boeddhistische filosofie besproken. Dit was een enorme persoonlijk verrijking.

 

Na een stevige basis kreeg ik de kans om les te geven aan volwassenen, senioren en mensen met de ziekte ALS. Het zien van hun fysieke veranderingen en persoonlijke groei motiveert me om in België en Nederland van start te gaan met les geven en deze visie aan mensen door te geven.

 

Op regelmatige basis reis ik nog steeds terug naar Thailand om er mijn kennis met anderen te delen en mezelf bij te scholen.

 

Ik geloof er sterk in dat iedereen ongeacht leeftijd en met de juiste kennis zijn eigen genezer kan worden.

 

Laurence Carlier

 

Voor vragen

en meer informatie

zelfkennis en zelfzorg zijn de sleutels naar gezond ouder worden.

 

© 2017 ZeLFZijN