Qi Gong

ZeLFZijN

iN BeWeGiNG

ZelfZijn gaat verder dan enkel bewegen voor de gezondheid.

Medische Qi Gong is een eeuwenoude Chinese bewegingsvorm die de mens vanuit zijn totaliteit benadert en nog steeds actueel van toepassing is.

 

ZelfZijn in Beweging is een Europese tak Thai Qi Holistics. Dit internationaal centrum gelegen in het noorden van Thailand biedt zowel patiëntendiensten als educatieve activiteiten aan. Het onderscheidt zich door zijn visie en gedetailleerde aanpak in beweging en ademhaling waarbij zowel eeuwenoude geneeskundige kennis als locale Boeddhistische waarden worden doorgegeven.

 

Onder toegewijde begeleiding bieden we een holistische benadering aan, waarbij de gewoonte patronen in zowel het fysieke als mentale lichaam aan het licht worden gebracht. De beoefening helpt je het hervinden van balans en in het ontleden van jouw lichamelijke klachten en hun diepere oorzaken.

1

In onze lessen is iedereen welkom.

We beginnen steeds met enkele basisbewegingen en afhankelijk van wat er leeft in de groep gaan we dieper in op een beweging of onderwerp. Zo hebben de bewegingen een grote diepgang en worden ze door gerichte bijsturingen steeds aan jouw persoonlijke conditie aangepast. Hiernaast worden er ook handvaten voor het dagdagelijkse leven aangereikt en is er ruimte voor vragen en momenten van zelfreflectie. Persoonlijke zelfontwikkeling en het begeleiden van mensen in het zoeken naar hun antwoorden op grotere universele vragen, daar gaan en staat ZelfZijn voor.

 

Getuigenis van Laurence, oprichter van ZelfZijn.

 

Ik stelde tijdens mijn 12 jarige loopbaan als verpleegkundige en persoonlijke leven vast dat mensen uit alle lagen van onze bevolking het in onze maatschappij steeds moeilijker vinden hun balans te vinden. Stress, depressie en burn-out en vele fysieke aandoeningen zijn hiervan het gevolg.

 

Dit kan anders.

 

Begin 2015 reisde ik tijdens een burn-out naar Thailand. Daar kwam ik in contact met het herstel en educatie centrum Thai Qi Holistics. Door het dagelijkse beoefenen van de Medische Qi Gong oefeningen leerde ik mijn burn-out symptomen herkennen. Na 4 maanden voelde mijn energieniveau terug als normaal aan.

 

Het voelen van deze resultaten liet me besluiten verder te studeren tot instructeur. Ik dook dieper in mijn eigen fysieke ongemakken en evenwichtsproblemen en ik leerde ook de problemen van anderen te begrijpen. In de lessen wordt naast de Chinese elementenleer ook de Boeddhistische filosofie besproken. Dit was een enorme persoonlijk verrijking.

 

Na een stevige basis kreeg ik de kans om les te geven aan volwassenen, senioren en mensen met de ziekte ALS. Het zien van hun fysieke veranderingen en persoonlijke groei motiveert me om in België en Nederland van start te gaan met les geven en deze visie aan mensen door te geven.

 

Op regelmatige basis reis ik nog steeds terug naar Thailand om er mijn kennis met anderen te delen en mezelf bij te scholen.

 

 

Laurence Carlier

 

Zelfkennis en zelfzorg zijn de sleutels naar gezond ouder worden.

© 2018 ZeLFZijN