Over ZelfZijn

Over ZelfZijn


ZelfZijn in Beweging werd in 2017 opgericht door Laurence Carlier.


"2015. Vanuit een nood aan persoonlijke zelfzorg en met de behoefte om mijn visie op zorg en preventie te verruimen, reis ik naar Thailand en studeer onder Qi Gong meester en arts in de Chinese geneeskunde Ajarn Toh, aan het centrum Thai Qi Holistics. De veranderingen en groei die ik bij mezelf en anderen waarneem stimuleren me in een verdiepende studie van deze eeuwenoude beweegvorm met zijn prominente filosofie en visie op gezondheid. Als ik in België verblijf, reis ik regelmatig naar Bretagne. Daar volg ik les onder de toegewijde begeleiding van Sachie Croizé Tsuyuki, medeoprichter van Thai Qi Holistics en oprichter van Institut de Qi Gong et Dhamma appliqué."


"2017. Ik besluit dat ik geen verpleegkundige taken meer wens uit te voeren en me volledig wil inzetten voor de groei van een holistische visie op onze persoonlijke zorg, ons mensbeeld en ons zorg- en preventiesysteem. ZelfZijn in Beweging wordt geboren met de start van de eerste groepslessen."


"2018. Uit interesse voor senioren volg ik de opleiding tot expert in valpreventie aan het Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen."


"2019. De start met het begeleiden en coachen van mensen op vlak van hun fysieke gezondheid, mentale zelfzorg en evenwichtsherstel."


"2019. Het begin van een nieuw avontuur: I-Wave. www.inspiratiewave.com".


"Na meer dan 2500 studie-uren bij Thai Qi Holistics ben ik het tellen gestopt. Ik reis nog steeds op regelmatige basis naar Chiang Mai en Guipry-Messac. In het najaar van 2019 vergezellen twee studenten me naar Bretagne voor een internationale TQH-retraite."

Laurence Carlier


· Bachelor in Verpleegkunde.

· Postgraduaat in Tropische Geneeskunde.

· Natuurgids en Herborist.

· Lesgever in Medische Qi Gong volgens het TQH-systeem.

· Expert in Valpreventie - Lesgever valpreventie en beweging.

· Vormingswerker voor o.a. de KVLV, thema's gezondheid, zelfzorg en zingeving.

© 2019 ZelfZijn in Beweging - Laurence@zelfzijn.be