Anders kijken naar gezondheidspreventie, symptomen, chronische klachten en ziekte


Ieder van ons heeft terugkerende symptomen of chronische ongemakken. Dit kan gaan van bijvoorbeeld gewrichtsproblemen, digestieve klachten tot af en toe stress of gespannen schouders. Daar waar sommige klachten door de klassieke geneeskunde als 'normaal' of medisch onverklaarbaar worden gezien kijken oosterse geneeskunden vanuit een holistische benadering verder. 


Bij ZelfZijn is het kijken naar alle symptomen en ongemakken dan ook een vanzelfsprekendheid. Door de tijd te nemen en bij deze terugkerende klachten stil te staan kunnen we inzicht krijgen in datgene wat het lichaam ons wil vertellen. Door dit in een vroeg stadium te doen kunnen we heel vaak ernstigere klachten en ziekten voorkomen.


Bij ZelfZijn bewegen en kijken we verder dan de klassieke gezondheidspreventie. Je gezondheid zien als een persoonlijke studie en oefening in zelfreflectie verrijkt onze zelfkennis en draagt bij tot onze algemene gezondheid en geluk. 


Preventief aan de slag

Voorkomen vraagt ons minder energie dan genezen. Leer je balans en datgene wat je lichaam je wil vertellen beter begrijpen.


Chronische klachten

Ben je op zoek naar een oplossing en antwoorden voor jouw chronische klachten?

Of heb je nood aan een andere antwoord dan het innemen van medicatie? 

Bij ZelfZijn worden klachten vanuit een totaliteit van het menselijk functioneren benadert.


Nood aan verandering

Je wil af van een ongezond patroon, maar het lukt je niet. Met de juiste aandacht, ondersteunende motivatie en handvaten kan je hier in slagen.


Zelf Zorg traject = Een Qi Gong groeitraject


Mensen kunnen bij ZelfZijn terecht voor advies, ondersteuning, begeleiding en een luisterend oor.


Coaching en Ondersteuning op maat


In één-op-één coaching maken we samen de kaart op van jouw gezondheid en welzijn. We volgen het ritme van je lichaam en begrijpen. Je ontvangt ondersteuning in je persoonlijk zelfonderzoek zodat jij verder kan evolueren naar een gezondere versie van jezelf.


Medische Qi Gong


De kennis en oefeningen van Medische Qi Gong maken deel uit van de begeleiding. Gaande weg ontdek jij wat Qi Gong voor jou kan betekenen en hoe het jou in jouw dagelijkse leven kan ondersteunen. De oefeningen worden steeds op jouw fysiek functioneren afgestemd.

Deze lessen kunnen zowel privé als in groep gevolgd worden.

Lees meer over Medische Qi Gong.


Stap in een groeitraject

        

In een traject word je individueel begeleid waarbij we samen heel gericht met jouw lichaam en vragen aan de slag gaan. We komen samen via individuele sessies, groepslessen en online sessies. Tussendoor kan je op ieder moment jouw vragen stellen. 


Deze sessies gaan door in een praktijkruimte van Praktijk Kairos, Voskenslaan 36a, 9000 Gent. Deze locatie ligt op 5 minuten wandelen van station Gent St-Pieters.

Mail voor meer informatie, prijzen of voor het plannen van een één-op-één kennismakingssessie naar laurence@zelfzijn.be.


Visie op zorg:

een actieve benadering.

Zelfzijn gaat en staat voor de samenwerking tussen de gezondheidswerker en patiënt. Dit door het aanmoedigen van een actief betrokkenheid in het genezingsproces, het aansterken van het zelfvertrouwen en door te kijken vanuit een holistische benadering op de persoon in zijn/haar omgeving.  Het aanmoedigen tot zelfreflexie en zelfzorg via vraagstelling, coaching en het geven van in de praktijk toepasbare advies en educatie maken deel uit van de werkwijze.

Afbeelding van het boek “Where There Is No Doctor”, David Werner, 1977.

© 2019 ZelfZijn in Beweging - Laurence@zelfzijn.be