Gezondheidsondersteuning

Gezondheidscoaching en ondersteuning


Preventief aan de slag

Voorkomen is beter dan genezen. Soms kunnen echter kleine symptomen ons reeds aantonen dat we uit balans aan het gaan zijn. Leer jouw lichaam en zijn symptomen van disbalans beter kennen en begrijpen.


Bij chronische klachten

Ben je op zoek naar een oplossing en antwoorden voor jouw chronische klachten? Of heb je nood aan een andere antwoord dan het slikken van medicatie?

Bij ZelfZijn worden klachten vanuit een totaliteit van het menselijk functioneren benadert. Je kan bij ZelfZijn terrecht voor advies, ondersteuning en begeleiding.
 Lees meer.


Nood aan verandering

Je wil af van een ongezond patroon, maar het lukt je niet. Met de juiste aandacht en handvaten kan je hier in slagen.


Soms zijn we door chronische klachten en ziekte de draad van ons leven kwijt.


Soms is een verandering in gewoontepatronen genoeg om klachtenvrij te zijn.


Verandering is mogelijk en binnen ieders bereik.

Werkwijze


COACHING en ONDERSTEUNING OP MAAT


In één-op-één coaching maken we samen de kaart op van jouw welzijn en gezondheid. We volgen het ritme van jouw lichaam en begrijpen. ZelfZijn ondersteunt jou in zelfonderzoek en biedt indien nodig antwoorden zodat jij verder kan evolueren naar een gezondere versie van jezelf.


MEDISCHE QI GONG


De kennis en oefeningen van Medische Qi Gong maken deel uit van de coaching. Gaande weg ontdek jij wat Qi Gong voor jou kan betekenen en hoe het jou in jouw dagelijkse leven kan ondersteunen. De oefeningen worden steeds op jouw fysiek functioneren afgestemd. Lees meer over Medische Qi Gong.


STAP IN EEN TRAJECT

        

Geen vaste agenda en toch zin om Qi Gong te beoefenen? In een traject word je individueel begeleid waarbij we samen heel gericht met jouw lichaam en vragen aan de slag gaan. We komen samen via individuele sessies, de groepslessen en online sessies. Tussendoor kan je op ieder moment jouw vragen stellen. 

Visie van ZelfZijn op zorg:

een actieve benadering.

Zelfzijn gaat en staat voor de samenwerking tussen de helper en de patiënt. Dit door het aanmoedigen van een actief betrokkenheid in het genezingsproces, het aansterken van het zelfvertrouwen, een holistische benadering op de persoon in zijn/haar omgeving, het aanmoedigen tot zelfreflexie en zelfzorg via vraagstelling, coaching en het geven van in de praktijk toepasbare advies en educatie.

Afbeelding van het boek “Where There Is No Doctor”, David Werner, 1977.

© 2019 ZelfZijn in Beweging - Laurence@zelfzijn.be