Overkom burn-out

Burn-out


Burn-out kan voorkomen na een langdurige overbelasting en is heel vaak werkgerelateerd. Het fysieke en mentale lichaam zijn uit balans en het vinden van het aanknopingspunt om terug in evenwicht te komen is voor sommigen erg moeilijk te vinden.


Eén van de kenmerken van burn-out is een tekort aan energie. Wat dit juist betekend is voor ieder persoon met burn-out anders. Sommige mensen hebben fysiek gewoon de energie niet meer, daar bij anderen het antwoord meer ligt in het terugvinden van de balans tussen het mentale en het fysieke. Vaak gaat het over een combinatie van het terug leren opladen en de balans leren te herkennen en bewaren.

Wikipedia: Qi (ook wel ch'i, chi, ki of gi) is een fundamenteel concept uit de Chinese cultuur, doorgaans gedefinieerd als adem, levenskracht, vitale energie of spirituele energie dat deel uitmaakt van alles wat bestaat.

Terug duurzaam opladen en de symptomen van burn-out overwinnen is niet moeilijk, maar vraagt een toewijding van jezelf naar jezelf. Als ervaringsdeskundige in het burn-out bied ik mijn kennis en inzichten aan via zelfzorgtrajecten. Klik door naar Aanbod voor informatie.


Stress en overspanning


Het ervaren van stress en spanningen is in onze maatschappij iets allerdaags geworden. Dit kan anders.

Omdat ieders persoonlijke gewoonten anders zijn, ligt ook persoonlijke zelfzorg voor iedereen anders. 

Durf dus de verbinding en het engagement met jezelf aan te gaan en start met het begin van een persoonlijke zelfzorgtraject. Weet dat alles begint bij het besef en de moed om het anders aan te willen pakken.


Vraag een consult of zelfzorgtraject aan via laurence@zelfzijn.be of kom naar één van de Qi Gong lessen.


© 2019 ZelfZijn in Beweging - Laurence@zelfzijn.be