Aanbod en Activiteiten

ZeLFZijN

iN BeWeGiNG

AANBOD

Qi Gong aan huis

 

Individuele begeleiding

 

We starten steeds met een kennismakingsessie. Hierna stippelen we bij interesse samen een traject uit. We beoefenen samen Medische Qi gong en gaande weg ontdek je wat Qi Gong voor jou kan betekenen en hoe je het jou in jouw dagdagelijkse leven kan ondersteunen.

 

Medische Qi Gong is gericht naar mensen van alle leeftijden die zowel preventief als pro-actief aan hun gezondheid wensen te werken. Je kan tijdens dit traject op ieder moment jouw vragen stellen.

 

Workshops

In workshops gaan we dieper in op de bewegingen en thema's zoals 'Rust en evenwicht vanuit de Qi Gong filosofie'

'Preventie en zelfzorg'

'Rug- en gewrichtsklachten bewegend te lijf'

'De Chinese elementenleer in relatie met ons lichaam'

'Qi Gong, meditatie en Oosterse filosofieën'

'Weerbaarheid en zelfvertrouwen'

...

Deze kunnen losstaand doorgaan of onder de vorm van een reeks. Iedere workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

 

 

 

Ondersteuning voor jouw team

 

Team building

Groepsdynamiek op en top! In deze halve dag of dag workshop gaan we interactief bewegen en laten we de thema's Stress Management, Burn-out preventie, ergonomie en de algemene gezondheid aan bod komen.

 

Bedrijven / vzw's

Het succes van een team begint bij emotioneel gebalanceerde werkgevers en werknemers en een werkvloer waarop een gezonde, stimulerende manier zorg wordt gedragen voor de gezondheid.

ZeLFZijN biedt voor jouw bedrijf een gepersonaliseerd programma aan.

 

Voor offerte en vragen Laurence@zelfzijn.be

 

Begeleiding op maat:

één-op-één online

 

In een één-op-één reeks gaan we gericht gaan kijken naar jouw specifieke vragen en noden. We beoefenen samen Qi Gong en je ontvangt gericht uitleg en gezondheidsavies. Tussendoor kan je op ieder moment jouw vragen stellen.

 

Neem contact op voor meer informatie.

 

 

Valpreventie

 

Als we praten over valpreventie dan hebben we het o.a. over gezond bewegen en oefeningen in evenwicht en lenigheid. Maar wat zijn nu effectieve oefeningen die het behoud en het herstel van het evenwicht aanbieden en een val kunnen vermijden?

Zelfzijn Qi Gong biedt u gericht antwoord.

 

Qi Gong?

De kennis van Qi Gong ligt net als acupunctuur en Tai Chi geworteld in de traditionele Chinese Geneeskunst, een meer dan 3000 jaar oude wijsheid.

 

In deze specifieke Qi Gong vorm gaan we via bewegingsoefeningen heel gericht aan de slag met het lichaam. Eén van zijn sterkten ligt in bewustmaking en het werken rond evenwicht, het fysieke centrum en het aansterken van het lichaam en het immuunsysteem. De bewegingen worden steeds aan ieders fysieke en mentale conditie aangepast. Dit maakt het toepasbaar, toegankelijk en effectief.

 

Herwin je evenwicht.

Versterk ontspan en versoepel je lichaam.

Verstevig je balans.

Het kan.

 

'In het TQH-opleidingscentrum in Thailand leerde ik door de dagelijkse oefeningen en uitleg wat gerichte valpreventie betekent. Een Belgische opleiding tot 'expert in valpreventie' moedigde me aan om via workshops en lessenreeksen mensen van alle generaties deze Oosterse kennis mee te geven en hen te ondersteunen in een valvrij en gelukkiger leven.' -Laurence-

 

 

Workshop valpreventie 60 +

 

De intentie van deze workshop is mensen laten ervaren hoe ze door kleine veranderingen in hun fysieke houding en door een alerter bewustzijn ze kwalitatiever kunnen gaan leven en een val en zijn gevolgen kunnen voorkomen.

Duur 2,5 uur.

 

Lessenreeks valpreventie 60 +

 

In een lessenreeks gaan we dieper in op het thema valpreventie en alles wat hierbij komt kijken.

 

Workshop 'valpreventie en ondersteuning'

voor gezondheidswerkers en mantelzorgers

 

Wat zijn nu die kleine aandachtspunten die een wereld van verschil kunnen maken? Wat kan jij doen zonder dat het je extra tijd en energie vraagt?

Via jouw eigen lichaam neem ik je mee in het thema valpreventie en ondersteuning. Duur 3 uur.

 

Werk je in een woonzorgcentrum en ben je op zoek naar ondersteuning in valpreventie?

Ben je vrijwilliger in een senioren of open huis en ben je nieuwsgierig naar deze workshop?

 

Op aanvraag, mail naar laurence@zelfzijn.be

 

 

 

 

© 2018 ZeLFZijN