60 plus

Senior Gezond


Als we praten over bv. valpreventie voor senioren dan hebben we het o.a. over gezond bewegen en oefeningen in evenwicht en lenigheid. Maar wat zijn nu effectieve oefeningen die het behoud en het herstel van het evenwicht aanbieden en een val kunnen vermijden?


Qi Gong oefeningen dragen bij aan de algemene gezondheid. Het sterkt het immuunsysteem, geeft ons meer energie en ondersteunt ons het lichaam en onze ziekten en kwaaltjes. Het heeft zowel een preventieve als genezende werking en  zal ook aandoeningen als dementie, ALS,  Parkinson,... op een gezonde manier ondersteunen. Lees meer over Qi Gong.


In een workshop of lessenreeks "Senior Gezond" bewegen we en gaan we dieper in op de 60+ gezondheid en alles wat hierbij komt kijken.

Wens je graag een workshop of lessenreeks te organiseren? Neem vrijblijvend contact op.

WORKSHOP "VALPREVENTIE: BLIJF IN BEWEGING, DOE HET VEILIG" 60 +

In kleine groep duiken we samen in het thema “Valpreventie”. We leggen de risicofactoren van vallen op tafel en hoe we hier actief op kunnen anticiperen. We bespreken hoe we valangst, paniek en onmacht de baas blijven. Deelnemer leren eenvoudige oefeningen die hun evenwicht versterken en de lenigheid versoepelen. De bewegingen worden steeds aan ieders fysieke mogelijkheden aangepast. Welkom, ongeacht jouw mobiliteit en lenigheid.


-> Vraag een workshop aan. : Laurence@zelfzijn.be

 Lesgever Laurence

'31 jaar en een evenwichtsprobleem'


2015.   'In het  Qi Gong opleidingscentrum in Thailand leerde ik door de dagelijkse oefeningen en  uitleg wat evenwichtsherstel en gerichte valpreventie voor senioren betekent. Ik leerde ook uit eigen ervaring want ik had in 2015 zelf een fysiek evenwichtsprobleem. Als vroege dertiger schaamde ik me hiervoor en zag er ook de ernst niet van in. De beweegoefeningen brachten inzicht en gaven me mijn evenwicht terug.'

2018.    Opleiding tot 'expert in valpreventie' aan het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen. 


© 2019 ZelfZijn in Beweging - Laurence@zelfzijn.be